Bowmore Springtide 54,9%

Bowmore lanseerasi Springtiden vuonna 2012 kärkituotteekseen travel retail -markkinoille. Koko 4 000 pullon erä on kypsytetty ensimmäisen täytön oloroso-tynnyreissä.

Bowmore Springtide

(54,9%, OB for travel retail, NAS, 2012, 4000 bts., 70 cl)

Tuoksu: Luumuinen ja suklainen. Tuhti sherry, rusinoita ja viikunaa. Savumakkaraa, mietoa turpeisuutta, joulukakun mausteita (kanelia, neilikkaa). Melko makea vaikutelma, toffeeta ja kinuskikastiketta. Säilöttyjä hedelmiä (persikkaa, punaista omenaa). Tuhkaisuutta taustalla. Vesilisä paljastaa suolaa ja sitruksisuutta.

Maku: Selvästi kuivempi ja pippurisempi kuin tuoksu antaa odottaa. Hapokas maltaisuus iskee kiinni heti, luumut ovat kuivattuja ja kaakao (Van Houten) on vahvaa. Savumakkara maistuu, liha on turvesavuista. Suutuntuma on pisteliäs ja tekstuuri kapea mutta tiivis. Jälkimaku on tumman tamminen, makeus häviää hetkeksi täysin. Karvauden alta nousee mausteita, saksanpähkinää, tummaa suklaata. Vesilisä leikkaa happamuutta mutta latistaa suutuntuman todella herkästi, jolloin jälkimakuun ei jää jäljelle oikein mitään.

Arvio: Hyvin karvas tulkinta ensimmäisen täytön sherrykypsytyksestä. 86/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 75/100. Whisky Monitor Database 89/100 (per 1). Whisky Magazine 81/100 (Dave Broom), 76/100 (Martine Nouet). Smoke On The Water, ”Hyvä ja tuhdin sherryinen Bowmore”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.