The Balvenie 17 yo Peated Cask 43%

Balvenie teki vuonna 2002 radikaalin tempun ja toi markkinoille Islay Cask -viskin. Suosiota saavuttaneen tuotteen nimi piti kuitenkin vaihtaa Peated Caskiksi, koska tuotteen alkuperämerkintään alkoi kasautua niin paljon aluepolitiikkaa.

Nyt käsillä oleva Peated Cask -pullote on kypsynyt 17 vuotta perinteisissä tammitynnyreissä, minkä jälkeen on lähdetty finistelyn tielle: toinen puoli on viimeistelty kuusi kuukautta raskaasti turpeistettua Balvenieta sisältäneissä tynnyreissä, toinen puoli taas 4–6 kuukautta tuoreissa amerikkalaisissa tammitynnyreissä (new American oak).

The Balvenie 17 yo Peated Cask

(43%, OB, +/- 2013, 70 cl)

Tuoksu: Rasvainen ja maltainen. Aseöljyä, suolaisuutta ruohoa, hunajaa, kanelia. Jotain leivosmaista, kuivattuja aprikooseja, vaniljajäätelöä, sitruunankuorta, pomeranssia, minttua. Hento turve jossain taustalla.

Maku: Pistävän turpeinen, rasvainen ja roteva. Paksua ja pehmeää lehtisavua hetkellisesti. Bourbonmainen pistävä mausteisuus, melassia ja anista. Öljyisen ja maanläheisen suutuntuman keskellä maistuu hunaja. Ruohoisuus seuraa tuoksua, jotain vihreää tässä maistuu kautta linjan. Tammisuus on paahteista, se maistuu muttei tunnu tanniineina. Maun keskivaiheilla savu alkaa pistää. Jälkimaku on turpeinen, tamminen ja hunajainen. Mausteet ja maltaisuus korostuvat loppua kohti, samoin suolaisuus. Erikoinen kombinaatio.

Arvio: Paljon hyvää, mutta hiukan liian rasvainen ja tunkkainen minun makuuni. 83/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 80/100. Whisky Monitor Database 84/100 (per 3).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.