Bunnahabhain 38 yo 1972/2011, Silver Seal 46%

Bunnahabhainin 1960–1970-lukujen vaihteen vuosikerroissa on monia huippuja. Yksityisillä pullottajilla on niitä myynnissä runsain mitoin, jopa melko kohtuulliseen hintaan. Nyt maistelussa Silver Sealia, ex-sherrytynnyristä.

Bunnahabhain 38 yo 1972/2011, Silver Seal

(46%, Silver Seal, Sestante Collection, 1972–2011, 131 bts., 70 cl)

Tuoksu: Todella intensiivinen. Oloroso-sherryä, luumua, viikunaa ja suklaata. Konsentroitunutta makeutta, vadelmaa ja kirsikkaa, veriappelsiinia ja ananasta. Raikasta mineraalisuutta, paahtunutta tammea. Tiettyä kahvisuutta. Upea, tiivis tuoksu. Vesilisä tuo esiin raikkaan havuisuuden, eucalyptuksen, aniksen ja hunajan.

Maku: Marjaisa ja mausteinen jo heti aluksi – tynnyrin väsymisestä ei ole tietoakaan. Suolaisuutta, luumua, suklaata, viikunaa. Hapokasta maltaisuutta, ripaus pippuria, intensiivistä paahteisuutta ja tammisuutta. Voimakas ja syvä, erittäin vangitseva ja tiivis tekstuuri. Maku räjähtää suussa pienestä tipasta monen tason rakennelmaksi. Vadelmaa, mustaa teetä, salmiakkia… Jälkimaku on rotevan tamminen ja oliiviöljyinen, löytyy kaakaota ja vadelmaa, suolaa ja anista. Vesilisä erottelee hunajan ja korostaa maun loppuosaa. Huh.

Arvio: Loistava iäkäs Bunna, jonka intensiivisuus on aivan omaa luokkaansa. 94/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 91/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.