Dalwhinnie 25 yo Special Release 2012, 52,1%

Vuonna 1897 perustettu Dalwhinnie on keskittynyt lähes täysin 15-vuotiaaseen perustuotteeseensa. Vuonna 2012 Diageo kuitenkin toi markkinoille tämän 25-vuotiaan pullotteen osana Special Releases -julkaisusarjaa.

Dalwhinnie 25 yo Special Release 2012

(52,1%, OB, 1987–2012, Special Release, American oak, 5358 bts., 70 cl)

Tuoksu: Hedelmäinen, suorastaan nektarimainen. Tuore tammisuus paistaa läpi, vaikka ei heti uskoisi. Pähkinäisyyttä (maapähkinä, cashew), vesimelonia, päärynää, punaista omenaa. Ikäistään nuorempi tuoksu – oivallinen toki. Persikkaa, aprikoosia, hunajaa, rasvaisuutta, hiukan rikkiä. Vesilisä vapauttaa toffeefudgen.

Maku: Suutuntuma on iso! Paksu ja täyteläinen tekstuuri on täynnä hedelmiä, maltaisuutta, hunajaa ja mausteita. Aprikoosia, päärynää, vesimelonia, carambolaa (!), akaasiahunajaa, viinirypäleitä, suolaa, vaniljaa, banaania ja hiukan anista. Tammisuus kuivattaa suuta hetkellisesti paljonkin. Jälkimaku alkaa tammen komennossa, mutta onneksi hellittää hunajaiseksi ja toffeefudgemaisen makeaksi. Jatkuu melko pitkään, pähkinäisenä ja mehiläisvahaisena. Vesilisä tuo vanerista liimamaisuutta ja päärynää esiin (ei hyvä).

Arvio: Ikäistään nuoremman oloinen hedelmäviski, jonka tanniinit pudottavat huipulta. 88/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 89/100. Whisky Monitor Database 85/100 (per 1)Whisky Magazine 71/100 (Sophie Donovan), 78/100 (Rob Allanson).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.