BenRiach 12 yo Horizons 50%

Horizons on seurausta Chivas Brothersin vuoden 1998 kokeilusta, jossa BenRiachia tislattiin kolmeen kertaan. Markkinoille on tulossa vielä myös 14- ja 16-vuotiaat Horizons-viskit, kunhan kypsyminen etenee.

Bourbonkypsytyksen jälkeen Horizons on viimeistelty ex-olorosotynnyreissä. Se taas pistää miettimään, että BenRiach ei vaikuta jättävän oikein mitään viskiään ilman finistelyä… Rohkeaa? Ehkä. Ärsyttävää? Joskus. Välillä luonnollisuus voisi olla valttia.

BenRiach 12 yo Horizons

(50%, OB, 2012, 2nd edition, triple distilled, 70 cl)

Tuoksu: Persikkainen, tiiviin hedelmäinen. Kiiviä, cantaloupe-melonia. Rasvaista maltaisuutta, erikoinen yhdistelmä keveyttä ja painavuutta. Vartalovoidetta, jotain pesuainemaista. Tiivis vaikutelma. Kukkaisuutta (apilaa) ja tuoretta ruohoa. Vesilisä korostaa hunajaisuutta ja kukkaisuutta, orvokit ja voikukat löytyvät.

Maku: Intensiivinen hedelmäisyys painaa heti päälle, samoin ankara tammisuus. Tanniinit ovat heti kiinni. Persikka hallitsee, maltaisuus tukee mutta puhdas alkoholi puskee läpi. Jyväisyyttä ja roisia viinamaisuutta. Suutuntuma on kulmikas. Ananasta, ruohoisuutta, vihreää omenaa, ripaus vaniljaa ja hunajaa. Jälkimaku on hunajainen, tamminen, ananaksinen, melko lyhyt. Lisätty vesi erottelee joukosta sitruunaa ja appelsiinia.

Arvio: Tanniininen ja sulkeutunut hedelmäpommi, jota kova bourbonkypsytys hallitsee. 79/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Dramming 81/100Whisky Monitor 82/100 (per 10). Whisky Magazine 78/100 (Dave Broom), 78/100 (Rob Allanson).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.