Glendronach 21 yo Parliament 48%

Glendronach on uusi Macallan. Siinä missä Macallanin parhaat ajat sherrymonsterina ovat auttamatta takanapäin, Glendronachin laatu on vain parantunut.

Glendronachin varastosta löytyy myös bourbontynnyreitä, mutta niitä ei päädy tislaamon omiin pullotteisiin ollenkaan. Käsissä oleva Parliament on vattaus oloroso- ja PX-tynnyreistä. Nimi tulee tislaamon puissa asuvien mustavaristen… parlamentista.

Glendronach 21 yo Parliament

(48%, OB, +/- 2013, 70 cl)

Tuoksu: Rusinainen ja suklainen. Muhkea. Luumua, toffeeta, siirappia, appelsiinia, tammea, sokerista rommimaisuutta. Karvautta tuovat maltaisuus, kaakaojauhe ja pyöreä yrttisyys. Erittäin pehmeä ja täyteläinen sherryisyys. Houkutteleva, ehdottomasti. Vesilisä tuo esiin sitrusta ja hiukan luonnonkumia.

Maku: Muhkean sherryinen ja suklainen. Rusinaa, luumua, kahvia, toffeeta, öljyistä pähkinäisyyttä ja pyöreää mausteisuutta (Jägermeister). Siirappia ja demerara-sokeria. Suutuntuma on täyteläinen ja tekstuuri monitasoinen – mutta samalla hiukan sekava, hakee suussa melko pitkään tasapainoa. Suurta herkkua joka tapauksessa. Jälkimaku alkaa karvaan kahvisena ja tammisena, mutta sulaa vähitellen suklaaksi, luumuvaahdoksi, toffeekastikkeeksi, joulukakun mausteiksi (kanelia, neilikkaa). Kestää melko pitkään. Vesilisä luo sokerista kulmikkuutta suutuntumaan, korostaa makeutta ja tuo ripauksen anista.

Arvio: Loistava, makea sherryviski. Jos tasapaino olisi täydellisempi, tämä olisi klassikko. 89/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 87/100. Dramming 87/100Whisky Monitor 87/100 (per 12). Whisky Magazine 88/100 (Martine Nouet), 89/100 (Dave Broom).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.