Glenfiddich 19 yo Age of Discovery Madeira 40%

Glenfiddichin uutuustuotteet 2011–2012 suunnattiin tax free -markkinoille. Age of Discovery -nimellä julkaistiin sekä bourbon- että madeiraversio. Tämä on nyt se jälkimmäinen, bourbonissa kypsynyt ja madeirassa viimeistelty viski.

Glenfiddich 19 yo Age of Discovery Madeira

(40%, OB, 2011, 70 cl)

Tuoksu: Rypälemäinen ja maltainen. Tuoretta kiiviä, vihreitä viinirypäleitä, ananasta, hunajamelonia. Toffeeta ja hunajaa, omenahilloa. Paahtoleipää. Makea ja hedelmäinen kaikin puolin, silti pirteän sitruksinen. Hyvä tasapaino. Öljyinen mutta raikas.

Maku: Runsaan hedelmäinen aloitus. Kiiviä, ananasta, mandariinia, viinirypäleitä – seuraa hyvin tuoksua. Tuore tammi on heti läsnä, mausteisena ja herkullisena, ilman tanniinien hyökkäystä. Maltaisuus on pyöreää ja raikasta, suutuntuma on miellyttävä, ehkä hieman vetinen tosin. Sitrusta, vaniljaa, etäistä viinimäisyyttä, kanelia. Jälkimaku on hunajainen ja tamminen, esiin tulee vihreää omenaa ja raakaa kiiviä, mineraalista valkoviiniä. Ei kovin pitkä finaali, mutta viimeisetkin nuotit ovat oikein nautittavia.

Arvio: Raikkaan hedelmäinen ja maukas viski, jossa madeira ei ainakaan dominoi. 87/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 85/100. Whisky Monitor 84/100 (per 5). Whiskynotes 85/100. Dramming 84/100Whisky Magazine 83/100 (Dave Broom), 70/100 (Martine Nouet).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.