Glenmorangie 25 yo ’Quarter Century’ 43%

Glenmorangien 25-vuotias on herättänyt hirveää polemiikkia. Olen kuullut, että se liittyisi jotenkin hinnoitteluun… Mutta nyt unohdetaan hintalappu hetkeksi ja maistetaan, mistä on kyse.

Glenmorangie 25 yo ’Quarter Century’

(43%, OB, +/- 2010, Prestige Range, 70 cl)

Tuoksu: Appelsiinia ja hunajaa. Hedelmäistä teetä (Karibian aurinko), mustikkakeittoa, rusinoita. Kirpeää maltaisuutta, anista, pomeranssia, kirveliä. Mieto maitosuklaisuus. Makeaa ja tuoretta tammea. Hienostunut, tiivis ja lämmin vaikutelma.

Maku: Appelsiininen, tamminen ja paahtunut. Jää selvästi jälkeen tuoksusta. Klassinen Glenmorangie, pirskahtelevan maltainen ja hunajaisella tavalla hedelmäinen. Makea tammisuus dominoi makua, jossa on hedelmäteetä, rusinaa, anista, siirappia, persikkaa, viikunaa, vaniljaa, uuniomenaa. Body on korkeintaan keskivahva, mutta makupaletti on runsas ja tiiviydessään vaativa. Kitkeryys on huomattavaa, kun viski ei itsessään ole mitenkään voimakas – ennemmin maku on vähän vetinen loppua kohden. Jälkimaku on pistävän tamminen, maltainen, paahtunut, kitkeryydessään hienostunut ja kiitettävän pitkä.

Arvio: Tuoksultaan houkutteleva mutta maultaan melko kitkerä, klassinen Glenmorangie. 88/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 90/100. Dramming 91/100Whisky Monitor 90/100 (per 3). Whisky Magazine 80/100 (Dave Broom), 75 (Martine Nouet).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.