Lagavulin Lg4, Elements of Islay 55,7%

Speciality Drinksin Elements of Islay -sarjassa on päästy Lagavulinin kanssa jo neljänteen erään.

Lagavulin Lg4, Elements of Islay

(55,7%, Elements of Islay, Speciality Drinks, 2013, 50 cl)

Tuoksu: Turpeinen ja öljyinen, raskas ja likainen. Aseöljyä, makrillia, merilevää, jyväistä maltaisuutta. Ei vähänkään hienostunut. Turvesavu on lihaisaa sorttia, rasva käryää ja omena on suussa. Trooppista hedelmää, raakaa banaania, kiiviä, hunajaa, suolapähkinöitä, pistävää tammea. Härskiintynyt ja erikoinen kokonaisuus. Vesilisä avaa omenaa ja hiukan päärynää, lisää raikkautta ja pilkkoo öljyn ylivaltaa.

Maku: Erittäin öljyinen suutuntuma, raskas ja rasvainen. Voimakas turvesavu ja pistävä tammilankku ovat heti läsnä. Lihaisuutta, vihreää omenaa, merilevää, jodia, suolakalaa, taustalla hiukan toffeeta ja hunajaa. Likainen ja aavistuksen sekava vaikutelma. Jälkimaku on lihaisan turpeinen, maltainen, mausteinen (mietoa mustapippuria), pistävän savuinen ja öljyisen makea, eikä se jatku kovin pitkään. Vesilisä korostaa aseöljyä, tuhkaisuutta, merellisiä sävyjä, ostereita ja märkää köyttä.

Arvio: Rasvainen, raskas ja ilmeisen nuori viski. Hiukan sekava. 84/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.