Laphroaig 18 yo 48% (2009)

Laphroaigin 18-vuotias on ollut ammoisista ajoista suosikkini tislaamon core expressions rangesta. Nyt käsissä pullote noin viiden vuoden takaa.

Laphroaig 18 yo

(48%, OB, 2009*, 70 cl)

Tuoksu: Hiilisavuinen, lääkemäinen, omalla tavallaan hienostunut. Sitruunankuorta, greippiä, jodia, suolaa, märkää laituria, kuivaa hamppuköyttä, tupakkaa, hiukan kynsilakanpoistoainetta. Pippurisuutta, kirpeitä marjoja (viinimarjaa), aavistus chiliä. Monitasoinen ja herkullinen. Vesilisä tuo esiin ostereita ja lisää merellistä tunnelmaa. Myös toffeen ja vaniljan makeat elementit tulevat pintaan.

Maku: Hiilinen, pisteliään savuinen, hiukan karkea mutta makeutuva ja mielenkiintoinen. Sitruksisuus on pinnassa (greippi), vaniljaa löytyy, eloisa tammisuus on erottuvaa. Makeudessa on toffeen nuotteja. Antiseptisiä aineita, merellistä suolaisuutta, jodia, aavistus pippuria, tiettyä villaisuutta. Suutuntuma on roteva ja paletti tiivis. Jälkimaku alkaa makealla tammisuudella ja savulla, kunnes sulaa mausteisiin, suolaisuuteen ja vaniljaisuuteen. Herkullinen finaali. Vesilisä raikastaa ja tuo esiin tiettyä havuisuutta.

Arvio: Minulle Laphroaigin perusvalikoiman helmi, edelleen. 90/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 87/100. Whisky Monitor 87/100 (per 7). Whisky Magazine 82/100 (Martine Nouet), 84/100 (Rob Allanson).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.