Talisker Port Ruighe 45,8%

Skyen saarella vuodesta 1831 toiminut Talisker lanseerasi portviinitynnyreissä viimeistellyn Port Ruighen 2013. Nimensä uutuusviski sai saaren suurimmalta kaupungilta.

Port Ruigheen käytetyt tynnyrit ovat yhdistelmä amerikkalaisia ja espanjalaisia tammitynnyreitä (refill). Osa bourbontynnyreistä on ollut erittäin vahvasti hiillettyjä. Koko setti on siis vielä viimeistelty ex-portviinitynnyreissä.

Talisker Port Ruighe

(45,8%, OB, NAS, 2013, 70 cl)

Tuoksu: Tunkkainen ja turpeensavuinen, hyvin lihaisa. Makea mangoa ja ylikypsää persikkaa, luumua, jotain palanutta. Rasvaista savukylkeä. Hiukan hikinen vivahde. Vahva viinimäisyys, jopa enemmän punaviiniä kuin portviiniä. Pistävää savuisuutta ja tammea. Ei kovinkaan houkutteleva.

Maku: Paksu, viinimäinen ja turpeinen. Hiukan eltaantunut fiilis, tynnyröinti on mennyt jossain kohtaa yli. Lihaisuutta on runsaasti, savustettua possunkylkeä. Hedelmiäkin riittää, mangoa ja luumua ja persikkaa, mutta tietty pilaantuneisuus on pinnassa. Suutuntuma on pehmeä ja miedon mausteinen, body silti jotenkin heiveröinen. Maltaisuutta, salmiakkia, hiukan tervaa. Jälkimaku on imelän portviininen, hiukan suolainen, karvaan tamminen, hiilinen, hetkellisesti pippurinen eikä kovin pitkä. Tasapaino on kateissa.

Arvio: Viininen ja tunkkainen Talisker. Outo kokemus. 79/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 70/100. Whiskynotes 79/100. Dramming 84/100Whisky Monitor Database 86/100 (per 5). Whisky Magazine 76/100 (Martine Nouet), 80/100 (Rob Allanson).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.