Oban 1998/2013 Distillers Edition 43%

Obanin Distillers Editionissa on niin mielenkiintoinen viimeistely, että Obaniin muuten melko välinpitämättömästi suhtautuvana kiinnostun silti saman tien. Se on viettänyt ex-bourbonin jälkeen noin kaksi vuotta Montilla Fino -sherrytynnyreissä.

Fino on siis sitä kuivaa sherryä, tosimiesten juomaa. Pidän kovasti, kuumana päivänä, oliivien kanssa. Mutta nyt maistetaan viskiä.

Oban 1998/2013 Distillers Edition

(43%, OB, 1998–2013, Batch No. OD 162.FX, Montilla Fino Sherry Finish, 70 cl)

Tuoksu: Hajustemainen ja hiukan erikoinen ensivaikutelma. Maltainen toki, hunajaa myös, mutta laventeli ja muu kukkaisuus (tulppaaneja) puskee läpi vahvasti. Suolaisuutta, saippuaa, mandariinia, hiivaisuutta, vappusimaa, rusinoita, sitruunankuorta. Keväinen tunnelma. Tammea, kuivan sherryisiä nuotteja.

Maku: Voimakkaan tamminen aluksi, tuore tammi on maussa pitkään päällimmäisenä. Sen jälkeen tulevat maltaiset sävyt, vahva suolaisuus, sitruunankuori ja kuivakka sherryisyys. Hapan yleisilme, mutta kirpeydessä on myös jotain kiehtovaa. Kaakaota, hiivaa, hiukan salmiakkia, taustalla hentoa turpeensavua. Suutuntuma on melko rasvainen, vaikka maku on suolainen ja mineraalinen. Suolavesi seuraa jälkimakuun, joka on edelleen tamminen mutta ei enää niin tanniininen. Rusinoita, mandariinia, sitruunaa, saippuaa.

Arvio: Suolainen ja merellinen viski, jonka sherryviimeistely on omaperäinen ja maistuva. 85/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.