Bowmore 30 yo Sea Dragon 43%

Bowmoren 30-vuotias, lisänimeltään Sea Dragon, on ollut unelmissani jo pitkään. Sen tynnyrit ovat kypsyneet Bowmoren Vault No. 1:ssä, joka on Skotlannin vanhin viskivarasto. Nyt viimein on aika syventyä tuon legendaarisen nesteen äärelle.

Bowmore 30 yo Sea Dragon

(43%, OB, 70 cl)

Tuoksu: Syvä ja herukkainen. Savu on hienosti integroitunut. Tupakkaisuutta, etäistä turpeensavua, itämaisia mausteita, mustaherukkaa, paahtuneisuutta, tammea, katajanmarjaa, sitrusta, suolaisuutta, tuoretta puuta, makeutta. Hieno ja elävä paletti, valtava skaala. Hiljaiseksi vetää.

Maku: Erittäin intensiivinen ja suuri viski. Wow. Herukkaisuus on pääosassa, mustaherukka ja boysenmarja ja muut, täydellisessä tasapainossa makeahkon tammen ja kuivakan turpeensavun kanssa. Maltaisuus nousee mielenkiintoisesti keskivaiheilla, hapokkaana ja sitruksisen ryhdikkäänä. Sivusta ilmaantuu jopa aromikasta humalaisuutta. Löytyy tervaa ja lakritsia, tupakkaisuutta, suolaa, sitruunaa, tammea, eucalyptuspastilleja, havuisuutta, nahkaisuutta. Body on keskitäyteläinen ja tekstuuri tiivis. Jälkimaku alkaa piparminttuisena (hammastahnaa) ja sitruksisena, kunnes tulee ilotulitus: marjoja, tammea, pippuria, hunajaa, ikuisesti.

Arvio: Kaikkien mainesanojensa veroinen viskiklassikko. Huikea elämys. 94/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Dramming 91/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.