Ichiro’s Malt 15 yo 46%

Ichiro Akuto pelasti vuonna 2000 puretun Hanyu-tislaamon varaston ja on julkaissut sitä Ichiro-nimellä. Tunnetuin osa on korttisarja, mutta Ichiro on saanut markkinoille myös muutaman ikämerkityn perustuotteenkin.

Tämä 15-vuotias julkaisu on kypsynyt ex-bourbontynnyreissä ja viimeistelty ranskalaisessa tammessa.

Ichiro’s Malt 15 yo

(46%, OB, Hanyu, 1995–2011, French Oak Finish, 70 cl)

Tuoksu: Rusinainen ja öljyinen. Punaista omenaa, maitosuklaata, luumua. Nätti mausteisuus, kanelia ja anista ja aavistus neilikkaa. Makea viinimäisyys on pinnassa, jälkiruokaviinin pyöreyttä ja siirappisuutta. Vaniljaista tammisuutta. Hienosti kerrostuva tuoksu, joka aukeaa lasissa vähitellen. Nam.

Maku: Pehmeän viininen ja alussa hyvin mieto. Tammisuus on nuorekasta, vaniljaista ja pistelevää. Siirappisuus, omenaisuus, rusinaisuus ja suklaisuus jäävät happaman maltaisuuden varjoon. Ale-olutta ja kuivattuja luumuja, hiukan sekava makupaletti hienon ja selväpiirteisen tuoksun jälkeen. Jälkimaku on kirsikkainen, kaakaomainen (Van Houten), kahvinen ja hiukan karvas, neilikkainen ja tamminen, hapan ja hiivainen. Loppuliuku on kuitenkin tyylikäs ja melko pitkä, ei tästä sentään paha maku suuhun jää.

Arvio: Nenässä upea mutta suussa valitettavan keskinkertainen. 83/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.