Glenfiddich 30 yo 43%

Glenfiddichin 30-vuotias on aina ollut travel retail -tuote, vaikka kysyntää olisi varmaan muuallakin kuin tax free -myymälöissä. Kyseessä on ex-bourbonin ja ex-oloroson sekoitus.

Glenfiddich 30 yo

(43%, OB, +/- 2010, Cask Selection No. 00027, 70 cl)

Tuoksu: Makea ja alkuun kipakan mausteinen. Weetabixia, mallassokeria, appelsiinimarmeladia, vaniljaa. Tammisuus on tyylikästä, kompleksia ja yllättävänkin tuoretta. Hiukan tupakkaa, tuoretta ruohoa, kukkamultaa. Pyöreä ja pehmeä, makean hedelmäinen kokonaisuus, johon mausteet (inkivääri) tuovat ryhtiä.

Maku: Tanniininen ja yllättävän hapan suutuntuma. Toisaalta karvauden alla erikoisen kevyt body. Mausteet potkivat (inkivääri ja yrtit) mutta tasapainoa ei oikein löydy. Appelsiinimarmeladi, Weetabix, runsas tammisuus ja maanläheinen ruohoisuus/multaisuus hallitsevat palettia. Hunajainen makeus nousee taustalta. Kompleksinen ja osin sulkeutunut makuprofiili. Jälkimaku on teemäinen (Earl Grey), hapan ja tamminen. Pähkinäisyys (manteli, saksanpähkinä) ja inkivääri tekevät siitä onneksi kiinnostavan, koska pituutta riittää.

Arvio: Tyylikäs tuoksu, yllättävän karvas maku. Pitkä jälkimaku pelastaa paljon. 84/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.