The Macallan 18 yo Sherry Oak 1995 Edition 43%

Macallanin hinnat ovat lähteneet käsistä, mutta tislaamon tynnyripolitiikkaa täytyy silti ihailla. Nykyäänkin 18-vuotias sherryversio on kypsytetty ihan aidosti käytetyissä sherrytynnyreissä eikä vain sellaisissa, joille on näytetty sherryä matkalla Skotlantiin.

Macallanin käyttämät tynskät on ensin herätetty väkevöidyllä viinillä eli mostolla, ja niitä on sen jälkeen käytetty 18 kuukautta oloroson kypsytykseen. Odotukset ovat siis korkealla maistelun suhteen.

The Macallan 18 yo Sherry Oak 1995 Edition

(43%, OB, 1995–2013, 70 cl)

Tuoksu: Muhkean sherryinen ja kermainen. Luumua, rusinaa ja suklaata. Kuivattuja hedelmiä, viikunaa, joulukakun mausteita (neilikkaa, inkivääriä, maustepippuria). Hento nuotiosavu jossain taustalla. Kurkkupastillia (menthol). Kaunis tammisuus, jota täyteläinen maltaisuus tukee. Appelsiinia, hiukan sitrusta, vaniljaa. Tasapainoinen ja hieno tuoksu, jossa on herkkää makeutta ja pientä kitkeryyttä sopivassa suhteessa.

Maku: Sherryisyydessä melko kuiva aloitus, muuten kermainen. Suutuntuma on täyteläinen mutta mieto ja suunmyötäinen. Maltaisuus on leivosmaista, tammisuus vähän vahamaista. Pähkinäisyyttä on paljon, kuoria ja karvauttakin. Vähitellen suklaisuus, appelsiini, kuivatut hedelmät ja makea kahvisuus (cappuccino) tulevat esiin. Mausteissa on hyvin potkua, maustepippurissa etenkin. Jälkimaku on makeutuva, suklainen, luumuinen, erittäin rusinainen, kahvinen, neilikkainen, maltainen ja tamminen – ja upean pitkä ja täyteläinen.

Arvio: Klassikkoviski, edelleen. Vain tietty tavanomaisuus estää nousemasta huippupisteisiin. 89/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 89/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.