Glen Scotia 18 yo 46%

Glen Scotia on arvaamaton tislaamo, sieltä voi tulla melkein mitä tahansa. Nyt on kyseessä puhtaasti ex-bourbonissa kypsynyt versio, ihan uutta tuotantoa.

Glen Scotia 18 yo

(46%, OB, 2013, 70 cl)

Tuoksu: Rasvainen ja kirpeä, tuhti ja likainen. Greippiä, Pastirol-pastilleja, mentholia, tuoreita havuja. Samalla öljyinen, aseöljy ja erilaiset vartalovoiteet puskevat pintaan. Vaniljaista makeutta, akaasiahunajaa. Turpeisuutta, maanläheistä likaisuutta, kosteaa villatakkia. Hiukan savua ja bensiiniä. Jotenkin herkullinen.

Maku: Kirpeän sitruksinen ja öljyinen, ei niin tuhti kuin tuoksussa. Greippi ja kurkkupastillit ovat mukana, samoin havut ja hapokkuus. Maltaisuus leikkaa hetkeksi väliin, sitten tulee kuiva tammisuus. Turpeisuus tuo vähän sekavuutta ja tunkkaisuutta, mutta tietty likaisuus tässä toimii hienosti. Melko kapea paletti ja terävä suutuntuma, mutta kipakka mausteisuus ja selväpiirteinen sitruksisuus tuovat syvyyttä. Vanilja, hunaja ja toffeekarkit makeuttavat. Jälkimaku on mentholinen, kuivan tamminen ja öljyinen. Pintaan tulee greippiä, hunajaa, Fisherman’s Friend -pastillia, lakritsia, anista ja mausteista kirpeyttä. Mukavasti on mittaakin.

Arvio: Myönteinen yllättäjä. Likainen lähestyminen bourbonkypsytykseen. Hyvää! 87/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 72/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.