Secret Stills 1.2 (Talisker) 21 yo 1986/2007, Gordon & MacPhail 45%

Maistelussa Gordon & MacPhailin kehuttu mystery malt, jonka alkuperästä ei voi erehtyä, kun Skyen saarella on vain tuo yksi tislaamo. Väri on jopa yllättävänkin vaaleanruskea siihen nähden, että viski on viettänyt 21 vuotta ensimmäisen täytön sherrytynnyreissä.

Secret Stills 1.2 (Talisker) 21 yo 1986/2007, Gordon & MacPhail

(45%, Gordon & MacPhail, 4/1986–5/2007, Cask No. 1361, 1362 & 1363, First Fill Sherry Butts, 1860 bts., 70 cl)

Tuoksu: Suklainen, mausteinen ja lehtisavuinen. Merellinen ja suolainen. Kermatoffeeta, lakritsia, rusinaa. Savumakkaraa, luonnonkumia, hiukan mustapippuria. Kaunis tammisuus, ikääntynyttä ja kiilotettua huonekalua. Mustaherukkaa, mustikkaa, marjasurvosta. Upea, syvä, kompleksinen – silkkaa nautintoa.

Maku: Toffeemainen, maitosuklainen ja mausteinen. Hienostunut savuisuus, jossa on taustalla kuiva turpeisuus. Marjaisuutta, mustikkaa ja herukoita. Paljon vaaleaa suklaata, makeaa lakritsia. Herkkä ja kuiva tammisuus, eucalyptusta ja jalohomeisuutta. Pehmeä ja täyteläinen suutuntuma, tiheä tekstuuri. Pirteä mausteisuus, anista ja tuoretta inkivääriä. Suolaisuutta. Jälkimaku on yhtä aikaa suklaisen makea, tammisen kuiva, miedon savuinen ja voimistuvan pippurinen. Kokonaisuus kehittyy ja muuttuu jatkuvasti. Tuoretta mustapippuria, makeaa lakritsia, kirpeää marjaisuutta. Fantastinen.

Arvio: Loistava, ikäistään vielä paljon kypsemmän oloinen Talisker. Suurta herkkua. 93/100

Mitä mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 90/100. Whiskynotes 89/100Whisky Monitor Database 90/100 (per 6)Smoke On The Water, ”Maukkaan sherryinen Talisker”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.