Longrow 18 yo 2013 Edition 46%

Springbankin turpeistettu Longrow on ollut vuosien varrella erittäin tasokasta. On aika syventyä tutkimaan, mitä 18-vuotiaan julkaisu vuodelta 2013 pitää sisällään.

Longrow 18 yo 2013 Edition

(46%, OB, 2013, 70 cl)

Tuoksu: Turpeinen, raskas ja merellinen. Likaisuutta, moottoriöljyä, merilevää, suolaisuutta. Paksu mutta pehmeä turpeensavu, runsas sitruksisuus ja kirpeä omenaisuus. Erikoista makeutta, marsipaania, siirappia ja kermavaahtoa (!). Silti myös jodia ja lääkemäisyyttä. Rasvainen makeus ja leivosmaisuus jäävät mieleen.

Maku: Öljyinen ja muhkea. Turpeisuutta, paksua ja makeaa savuisuutta, pisteliästä sitrusta ja omenaa, raparperiakin. Suolaisuus ja merellisyys ovat vahvasti läsnä. Vaniljaista makeutta, jyvämäisyyttä ja leivosmaisuutta. Suutuntuma on rasvainen ja raskas, ehkä hieman odotuksia yksioikoisempi. Makeus tunkee läpi kaikesta ja rajoittaa samalla makujen kompleksisuutta. Myös lihaisuus on makeaa, miedon chorizo-makkaran kaltaista. Jälkimaku on hunajainen, toffeemainen, omenainen, hyvin rasvainen. Turvetta, likaista villaisuutta, kuparia, suolaista voita. Maukas ja melko pitkä finaali.

Arvio: Muhkea ja likaisen turpeinen Longrow. Hieno, mutta jättää myös toivomisen varaa. 89/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.