An Cnoc 22 yo 46%

An Cnocin 22-vuotiaan pullotteen sisällöstä tiedetään sen verran, että se on kypsynyt pääosin ex-bourbontynnyreissä. Osa on kuitenkin ollut ex-sherrytynnyreissä, joissa on kypsynyt olorosoa kahden vuoden ajan.

An Cnoc 22 yo

(46%, OB, 2013, 5700 bts., 70 cl)

Tuoksu: Paksun maltainen, sherryinen, puuroinen ja hiukan pahvinen. Komea mausteisuus, neilikkaa, anista, kanelia ja vaniljaa. Rusinoita, tummaa suklaata, nahkaisuutta. Vahvat esterit, ruusuja ja leikkokukkia. Makea yleisvaikutelma, hiukan karkkinenkin. En ihaile varauksetta, vaikka tämä hyvä onkin.

Maku: Makean sherryinen, mausteinen ja maltainen. Leivosmainen, makean siirappinen ja joulukakun mausteille rakentuva kokonaisuus. Maltaisuus on hiukan tunkkaista ja ylikorostunutta, vaikka suutuntuma on kevyt. Tammisuus tuntuu tuoreena, sitruksisena ja kulmikkaana – en uskoisi tätä näin iäkkääksi. Tasapaino on hiukan hukassa. Pinnassa oleva sherryisyys on kuitenkin kompleksista ja hienoa. Jälkimaku on tuoreen tamminen, aavistuksen puiseva, makean toffeemainen, rusinainen ja mausteinen, korkeintaan keskipitkä. Inkivääriä riittää. Ei tämä silti mitenkään huono ole, päinvastoin: sherryisyys tässä on upeaa.

Arvio: Hiukan epätasapainoinen ja erittäin maltainen, mutta silti herkkä ja kaunis viski. 86/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 84/100Whisky Monitor 86/100 (per 1). Whiskynotes 88/100. Dramming 86/100Whisky Magazine 87/100 (Martine Nouet), 86/100 (Rob Allanson).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.