Glen Moray 20 yo 1991/2012, Berry Bros & Rudd 57,3%

Glen Moray on aina ollut niin lähellä ja niin kaukana: katselin tislaamoa etäältä Elginissä, mutta en koskaan mennyt käymään, koska oli kiire muualle. Tuotanto on pysynyt melko vieraana näihin päiviin asti.

Glen Moray 20 yo 1991/2012, Berry Bros & Rudd

(57,3%, Berry Bros & Rudd, 1991–2012, Cask No. 5654, 70 cl)

Tuoksu: Sitruksinen, vaniljainen ja meloninen. Kiiviä, viinirypälettä, mandariinia. Parafiiniä. Hiukan jyväinen maltaisuus, aamiaismuroja. Silti kypsä ja hienostunut. Tuoretta tammisuutta, banaania, sahanpurua. Lamppuöljyä. Vesilisä vapauttaa estereitä. Aloe veraa, hunajaa, koivunmahlaa, maitoisuutta. Hyvä!

Maku: Voimakas ja kuiva, tamminen ja sitruksinen. Jyväistä maltaisuutta, valkoviinimäistä hapokkuutta, muroja, näkkileipää. Sitruunamehua, kiiviä, viinirypäleitä. Vahvat mausteet, inkivääri korostuu. Pisteliäs tuore tammi, jonka tanniinit ja sahanpurut kuivaavat suuta reippaasti. Öljyisyyttä ja vahamaisuutta. Jälkimaku on tamminen, sitruksinen, hunajainen, jyväinen, melko pitkä. Vesilisä korostaa öljyisyyttä ja tasapainottaa makurakennetta. Valkoviinisyys makeutuu hieman, tulee valkoviinimarjoja ja puolukkaa.

Arvio: Oivallinen bourbonkypsytetty speysider, on syvyyttä ja leveyttä. 85/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 85/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.