Bowmore 26 yo 1985/2012 52,3%

Tiedän, että ennen 1990-lukua tislatun Bowmoren laventeli jakaa mielipiteet, ja tunnustaudun välittömästi faniksi. Tiedän, että on ihmisiä, jotka eivät voi sietää sitä tiettyä saippuaisuutta, joka esimerkiksi näissä 1980-luvun puolenvälin pullotteissa on.

Mutta niin se vain on, että en voi maistaa tätä sellaisen ihmisen suulla. Onneksi.

Bowmore 26 yo 1985/2012

(52,3%, OB, 1985–2012, Ex-Sherry & ex-Bourbon casks, 747 bts., 70 cl)

Tuoksu: Lakritsinen ja laventelinen. Nuotiosavua, hiiltä, salmiakkia, sitruunaa. Voimakas, saippuainen laventeli tulee läpi kaikesta – mutta miellyttävänä. Marjaisuutta on runsaasti, mustaherukkaa ja mustikkaa. Vaniljaa, hunajaa, kanervaa, pistäviä mausteista, aprikoosia, luonnonkumia, tupakkaisuutta, tammea. Upea kokonaisuus. Vesilisä tuo öljyisyyttä ja eucalyptusta pintaan.

Maku: Marjaisa ja laventelinen, salmiakkijauhetta ja sitruunankuorta. Maukas lehtisavu, tuore tammisuus, vanilja, hunaja, kanerva ja kirpeä herukkaisuus tulvivat suuhun. Tekstuuri on tiheä ja suutuntuma runsaan kulmikas. Eucalyptusta, pippuria, öljyisyyttä, aprikoosia. Jälkimaku alkaa laventelilla ja salmiakilla mutta jatkuu kirpeän ja makean, piparmintun ja tumman suklaan, tammena ja vaniljaisuuden näytöksenä todella pitkään. Mustaherukkaa, lakritsia, mallasta, teetä. Vesilisä vapauttaa hillosokeria ja turpeisuutta. Nam.

Arvio: Täysin tunnistettava ja monin tavoin erinomainen Bowmore. 93/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whisky Magazine 86/100 (Neil Ridley), 87/100 (Rob Allanson). Smoke On The Water, ”Yksi parhaista, tai oikeastaan jopa paras maistamistani 1980-luvun Bowmoreista!”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.