BenRiach 35 yo 1976/2012 Sherry Butt 59%

Jälleen lasissa vuoden 1976 BenRiachia. Turha puhua mitään odotuksista – ei muuta kuin maistamaan.

BenRiach 35 yo 1976/2012 Sherry Butt

(59%, OB, 14.10.1976–7/2012, Batch #9, Sherry Butt, Cask No. 6967, 339 bts., 70 cl)

Tuoksu: Luumuinen ja suklainen. Upea, syvä sherryisyys. Rusinaa, hiukan viikunaa, lakritsia, tammea. Mustaherukkaa, tuoreita koivunlehtiä, mustikkakeittoa, joulukakkua, neilikkaa, omenaa. Pirteä maltaisuus, aromikas ja ryhdikäs. Samalla muhkeaa makeutta, siirappia ja ruokosokeria. Vesilisä tuo sitrusta.

Maku: Sherryinen, maltainen ja runsas. Suklaisen pehmeä suutuntuma, johon mausteisuus tuo väriä. Vahva neilikka, inkivääri ja maustepippuri ovat esillä. Luumua, rusinaa, appelsiinimarmeladia, savumakkaraa, lakritsia. Yllättävän tumma ja paksu makuprofiili. Mustaherukkaa, tummaa suklaata, ruokosokeria, uuniomenaa, kuivaa tammisuutta. Mahtava ja runsas, muttei ihan niin syvä kuin tuoksu antoi odottaa. Jälkimaku on maltainen, havuinen, hiukan kitkerä, teemäinen, herukkainen, fantastisen pitkä ja kehittyvä. Vesilisä tuo makuun lisää kuivaa tammisuutta ja pientä tupakkaisuuttakin. Tasapainokin paranee.

Arvio: Yllättävän tumma ja paksu BenRiach, erinomainen esitys kaikkineen. 91/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskynotes 88/100. Smoke On The Water, ”Selvä pettymys”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.