Highland Park Batch #2, That Boutique-y Whisky Company 46%

Ensimmäinen That Boutique-y-julkaisu Highland Parkin tuotannosta herätti suurta ihastusta maailmalla. Sen perusteella on ihan mahdoton sanoa, mitä tämä toinen pitää sisällään.

Highland Park Batch #2, That Boutique-y Whisky Company

(46%, Master of Malt, NAS, 2013, 386 bts., 50 cl)

Tuoksu: Kanervainen ja maltainen. Pirteää havuisuutta, aromikasta humalaisuutta, hunajaista makeutta. Moottoriöljyn likaisuus. Märkää villatakkia, sitruunankuorta, fino-sherryä, tammisuutta, maakellaria. Kovia toffeekarkkeja, erottuva turpeensavu kaiken taustalla. Herkullinen vaikutelma.

Maku: Kanervahunajaa, savua ja sitruksista maltaisuutta. Nam. Kuiva havuisuus, IPA-oluen hapokas aromisuus, toffeen makeus. Suutuntuma on öljyinen ja melko täyteläinen, muttei hyökkää yhtään. Sitruunankuorta, limeä, akaasiahunajaa, turpeisuutta, hyvällä tavalla likaista villaisuutta. Nam. Jälkimaku on savuinen, mausteinen, inkiväärinen, yrttinen, tamminen, öljyinen, maltainen, aromikas ja melko pitkä. Nam.

Arvio: Parempi kuin yksikään tislaamon omista 1990-luvun vintagejulkaisuista, joiden tyyli on kuitenkin hyvin samankaltainen kuin tässä – korostunut turpeensavu ja sitruksinen kanervaisuus. 88/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.