Bowmore Small Batch 40%

Bowmoren uusi perustuote Small Batch tuli käsittääkseni ensin myyntiin Britannian supermarketteihin. Sittemmin sitä on saanut jo muualtakin.

Viski on kypsynyt ex-bourbontynnyreissä (first and second fill bourbon casks). Niitä on sitten naitettu yhteen oikein antaumuksella. Voisi kuitenkin arvella, että nämä tisleet on pantu tynnyreihin 2000-luvun puolella.

Bowmore Small Batch

(40%, OB, NAS, 2014, 70 cl)

Tuoksu: Tervaa, puuta ja salmiakkijauhetta. Kuiva, miltei hiilisavuinen vaikutelma, mutta savu on toki hyvin kevyttä. Sitruunankuorta, kurkkupastilleja (eucalyptus), karambolaa, mietoa yrttisyyttä. Tammi tuoksuu tuoreena ja hivenen puisevana, turpeisuus tukee sitä. Vahva suolaisuus tuntuu myös. Silti kokonaisuus on houkutteleva.

Maku: Onpa maukas! Pehmeä, hiilisavuinen, salmiakkinen. Sitruunalakritsia, tervaisuutta, ruohoisuutta. Tuore tammi on nätisti balanssissa eikä dominoi yhtään. Suolaisuuden rinnalle nousee vaniljainen makeus. Suutuntuma on pyöreä ja rapsakka, tasapainoinen – tältä osaa kaivata vain makujen syvyyttä. Yrttisyys nousee jälkimaussa, samoin hunajaiset ja vaniljaiset nuotit. Finaali on pehmeän tamminen, kepeän mausteinen, kirpeän hedelmäinen, tervainen ja hiukan sitruunamehumainen. Ei kovin pitkä, mutta maukas.

Arvio: Oivallinen nuori Bowmore, jossa on yllättävänkin persoonallista tyyliä. 86/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 87/100Whiskynotes 83/100Whisky Magazine 72/100 (Dave Broom), 86/100 (Martine Nouet).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.