Bowmore 10 yo The Devil’s Casks Batch #2, 56,3%

Vanha viskiviidakon sananlasku sanoo, että loistavan ykkösbatchin jälkeen pari kolme seuraavaa ei koskaan pääse samalle tasolle.

Bowmoren ensimmäisen täytön sherrytynnyreissä kypsytetty The Devil’s Casks oli massiivinen menestys alkuvuonna 2014. Suomessakin jonotettiin Alkoon ostamaan niitä 24 pulloa, jotka maahan tulivat – eikä läheskään kaikille riittänyt sellaista kotiin vietäväksi.

Itse maistoin tuotteen Uisgessa pariinkin kertaan ja totesin sen varsin hyväksi. Nyt vuorossa on revanssi, jonka julkaisemisessa Morrison Bowmore ei tosiaan paljon aikaillut. Tässähän se selviää, onko taso pitänyt.

Bowmore 10 yo The Devil’s Casks Batch #2

(56,3%, OB, 2014, First Fill Sherry Casks, Batch #2, 70 cl)

Tuoksu: Suklainen, hilloinen ja makean savuinen. Luumua, rusinaa, suklaakakkua, lakritsia, makeaa mustaherukkahilloa. Hiukan sisäkumia. Yrittisyyttä, tervaa, aavistus poltettua sokeria. Savumakkaraa, hiukan pekonia, tupakkaisuutta, nahkaisuutta. Vesilisä tuo esiin mokkaisuutta, paahteisuutta ja merellisyyttä myös.

Maku: Lakritsinen, suklainen ja pehmeän turpeinen. Taatelikakkua, siirappia, makeita kirsikoita, rusinaa. Yrttilikööriä, luumuja, mustikkahilloa, hiukan happamuutta. Taustalla hiukan palvikinkkua ja tupakkaisuutta. Suutuntuma on keskitäyteläinen mutta öljyisenä kantaa hyvin. Jälkimaku alkaa makean savuisena ja salmiakkisena, kunnes tamminen mausteisuus ja tumma yrttisyys (rosmariini) alkavat nousta. Yllättävän voimakas selleri (!) tulee läpi, samoin sisäkumia ja jotain palanutta ilmaantuu. Finaali ei ole valtavan suuri tai pitkä, mutta on silti nautittava. Vesilisä tuo mausta esiin suolaisuutta, jonka sherry muuten peittää.

Arvio: Vaikea löytää eroja ykkösbatchiin, kun ei pääse rinnakkain vertaamaan. Herkkua edelleen, joskin jälkimaun levottomuudet tiputtavat tämän aivan terävimmästä kärjestä. 89/100

2 comments

  1. Hei, missä tuota pääsit maistamaan, vai oliko ihan oma pullo? Jos jälkimmäinen, niin mistä tuota sai?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.