Talisker 30 yo 2011 Release 45,8%

Taliskerin 30-vuotias julkaistiin vuonna 2011 ensimmäistä kertaa Taliskerin normaalilla vahvuudella, ei tynnyrivahvuisena. Kaikkineen se on aina jäänyt tuotteena loistavan 25-vuotiaan varjoon. Mutta ehkä tämä kolmekymppinenkin vielä nousee. Maistetaan.

Talisker 30 yo 2011 Release

(45,8%, OB, 2011, 2964 bts., 70 cl)

Tuoksu: Hedelmäinen ja suolainen. Huonekaluvahaa, kuivaa tammisuutta, kanervaisuutta, anista. Appelsiinimarmeladia, herukkaisuutta. Mineraalisuutta. Merellisyyttä, suolaa, merilevää. Hiukan pehmeää turpeisuutta taustalla. Elegantti ja houkutteleva, mutta varsin kevyt vaikutelma – Taliskeriksi.

Maku: Kuivan tamminen ja runsaan hedelmäinen. Suolaa ja pippuria on kuin Bunnassa ikään. Appelsiinia, omenaa, tölkkiananasta, mustaherukkamarmeladia. Tamminen karvaus leikkaa upeasti hedelmäistä makeutta. Turve tulee selvemmin esiin kuin tuoksussa. Suolaisuus ja mineraalisuus toimivat hienosti. Tiettyä kermaisuutta ja pähkinäisyyttä löytyy myös. Suutuntuma on moniuloitteinen mutta melko kevyt, tämä todella muistuttaa iäkästä Bunnaa. Jälkimaku on paahteinen, teemäinen (Earl Grey), mukavan pippurinen ja kihelmöivä. Mausteinen, kuivakka tammisuus jatkuu erittäin pitkään.

Arvio: Taliskerin raivokas perusluonne on 30 vuodessa selvästi tasaantunut. Tyylikästä. 91/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.