Scapa 16 yo 40%

Scapa on toiminut Orkneyn saarella pitkään puoliteholla. Se on aina jäänyt Highland Parkin varjoon, ja vaikka itsekin olen laskujeni mukaan maistanut tähän mennessä kolme Scapa-pullotetta, yksikään ei ole päässyt tänne blogiin asti. Nyt siihen tulee muutos.

Scapa 16 yo

(40%, OB, +/- 2014, 70 cl)

Tuoksu: Hedelmäinen ja maltainen. Mandariinia, aprikoosia, persikkaa. Hieno suklaisuus, mantelia ja saksanpähkinää myös. Halvaa, voita. Tammisuus tulee esiin paahteisena ja teemäisenä. Kermatoffeeta, hunajaisuutta. Kanelia, kuminaa, aavistus fenkolia. Pieni suolaisuus. Yllättävänkin monipuolinen kattaus.

Maku: Aavistuksen puiseva heti kärkeen. Tammisuus maistuu karvaana, maltaisuus on jopa kitkerää. Suklaisuus tuntuu tummana ja aavistuksen happamana. Appelsiinimarmeladia, raakaa banaania, vihreää omenaa. Voita, paahtoleipää, aamupuuroa, hiukan pahvisuutta. Suppea paletti. Suutuntuma on melko rasvainen ja silti karvas. Mausteisuus pysyy kanelin ympärillä. Jälkimaku tuntuu teemäiseltä ja paahtuneelta, karvaan hedelmäiseltä (persikankiveä), maltaisuus on edelleen melko makeaa ja pähkinäisyys jää taustalle. Finaali on korkeintaan keskipitkä, eikä kuivaa loppua kohti enää mitenkään kovin nautittava.

Arvio: Tuoksu lupaa todella paljon enemmän kuin mitä maku tarjoaa. Pieni pettymys siihen nähden, mutta silti hyvin tehty viski. 81/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 79/100. Whisky Monitor Database 77/100 (per 5). Whisky Magazine 74/100 (Dave Broom), 78/100 (Martine Nouet). Dramming 78/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.