Bowmore 15 yo Laimrig 2014 Edition 54,1%

Toukokuussa 2014 julkaistu Laimrig oli ensimmäinen, jossa ei ollut batch-merkintää. Ensimmäiset Laimrigit pullotettiin Ruotsin markkinoille, mutta nyt markkina-aluetta on näköjään selvästi lavennettu.

Ja miksei lavennettaisi: Laimrig on ollut mielestäni erinomainen tuote ensimmäisestä batchista kolmanteen saakka. Mielenkiintoista maistaa, pysyykö taso korkeana myös tässä vuoden 2014 pullotteessa.

Bowmore 15 yo Laimrig 2014 Edition

(54,1%, OB, 2014, Sherry Cask Finished, 70 cl)

Tuoksu: Lakritsinen ja lehtisavuinen, jotenkin ujo. Mustaherukkamehua, Dracula-pastillia, Super Salmiakkia. Vihreää yrttisyyttä (basilikaa), mustikkaisuutta. Rusinoita, häivähdys taatelia. Kevyt tupakkaisuus taustalla. Melko kevyt vaikutelma. Vesilisä avaa limettiä ja anista, tuo yllättävää raikkautta.

Maku: Muistuttaa enemmän Darkestia kuin aiempia Laimrig-julkaisuja. Salmiakkia, tummaa suklaata, rusinoita. Hiukan ohut? Suutuntuma on varsin kepeä. Turve tuntuu pehmeänä lehtisavuna, joka pysyy pääosin taustalla. Tammi maistuu paahteisena, myös kahvin sävyjä löytyy. Jälkimaku alkaa lakritsilla ja tammella, jatkuu tumman suklaisena ja hiukan nahkaisena. Taateli ja joulukakku maistuvat. Korkeintaan keskipitkä loppuliuku. Vesilisällä bourbonsävyt heräävät ja sherry väistyy – sitruuna ja anis tulevat mukaan.

Arvio: Laimrig on ihan hyvä viski edelleen, mutta muistuttaa jo hyvin paljon Darkestia. Sherryisyys on enää ohut verho muiden makujen edessä, kun ensimmäisessä julkaisussa se maistui massiivisena ja upeana. 87/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskynotes 87/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.