Fettercairn Fior 42%

Fettercairn Fior on jakanut mielipiteitä julkaisustaan saakka, joten persoonallisesta viskistä on kyse. Minusta se on ollut mielenkiintoinen, kun olen sitä pari kertaa aiemmin ohimennen maistanut. Nyt on vihdoin aika tutustua tähän tapaukseen tarkemmin.

Fettercairn Fior

(42%, OB, +/- 2014, Sherry Cask Finish, 70 cl)

Tuoksu: Nahkainen ja viininen. Erottuva, pehmeä turpeisuus. Huomattava suklaisuus. Nahan lisäksi tallia ja maakellaria. Rusinaa, jotain imelää ja siirappista myös. Erikoinen tuoksu – toisaalta persoonallinen, toisaalta omalla tavallaan outo. Melassia, sokerisuutta, maitosuklaata, vaniljaa. Ei huono ollenkaan, ainostaan robusti.

Maku: Hyvin suklainen ja sokerisen makea aluksi. Luumua, rusinaa ja siirappia. Taustalla mietoa turpeisuutta. Edelleen erikoinen tapaus. Farmin tuoksut ovat maussa läsnä, satula ja nahkareppu. Tammi kuivahtaa hiukan, suutuntuma on pehmeä ja omalla tavallaan ihan balanssissa. Maltaisuus tulee myös esiin, samoin minttuinen yrttisyys. Jälkimaku alkaa todella suklaisena, ja sitä taas leikkaa hapahko maltaisuus. Viinisyyttä, tammea, turvetta, ummehtunutta kellaria. Keskipitkä finaali hiipuu yrttien kautta.

Arvio: Parempi kuin muistin, kaikin puolin omalaatuinen viski. Tuoksu on hiukan makua kiinnostavampi. 83/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 77/100. Whisky Monitor Database 82/100 (per 3). Whiskynotes 79/100. Dramming 83/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.