Laphroaig 25 yo 2013 Edition 45,1%

Edellinen kokemukseni Laphroaigin 25-vuotiaasta sattui vuoden 2011 julkaisuun, joka ei varsinaisesti säväyttänyt. Tällä kertaa lasiin eksyi siivu vuoden 2013 pullotetta.

Tämän kypsytyksestä tiedetään, että puolet sekoitukseen menneestä viskistä on peräisin ex-olorososta ja puolet ex-bourbonista – kumpikin puolikas first filliä. Tynnyrivahvuiseksi prosentit ovat varsin alhaalla, mutta ehkä lopputulos on tiivistynyt kohdalleen. Maistetaan.

Laphroaig 25 yo 2013 Edition

(45,1%, OB, 2013, Oloroso Sherry and American Oak Casks, 70 cl)

Tuoksu: Suklainen, pehmeän turpeinen, myskinen. Tummaa yskänlääkettä ja yrttisyyttä, mutta varsin kevyessä muodossa. Sitruunamelissaa, lakritsia, anista. Kaikkineen varsin herkkä ja tyylikäs kattaus. Paahtunutta tammisuutta, kahvia, taustalla vaniljaa ja omenaista hedelmäisyyttä. Nätti. Vesilisällä suolaiset ja merelliset piirteet heräävät.

Maku: Suklainen, savuinen ja lääkemäinen. Herkullinen ensivaikutelma. Rusinaa, lakritsia, luumua. Anista, tuoretta tammea, ruohoisuutta, heinää. Melko kevyt body, lavea paletti kuitenkin. Jälkimaku on mausteinen, yrttinen, mineraalinen, edelleen varsin yskänlääkemäinen. Sherryä, tummaa suklaata, anista, appelsiinia. Kehittyvä ja pitkä. Oikein hieno esitys! Vesilisällä suolaisuus nousee, kostea turpeisuus ja merilevä tulevat pintaan.

Arvio: Aiempiin maistamiini julkaisuihin verrattuna yllättävän tasokas pullote, sherryinen ja tyylikäs. 90/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.