Talisker 20 yo 1981/2002, 62%

Taliskerin vuonna 2002 julkaisema, ex-sherryssä kypsynyt 20-vuotias kuuluu jälleen sarjaan unelmaviskit. Tuotteen hinta jälkimarkkinoilla on noussut parin viime vuoden aikana eksponentiaalisesti, ja luulenpa, että siihen on myös syynsä. On aika ottaa selvää, mistä kyseinen pullote on tehty.

Talisker 20 yo 1981/2002

(62%, OB, 1981–2002, Sherry, 9000 bts., 70 cl)

Tuoksu: Savuinen, kinuskinen, herukkainen. Yllättävän sulkeutunut aluksi, mutta aukeaa lasissa mahtavasti. Rusinaa, kumisaapasta, siirappia. Grillattua makkaraa. Neilikkaa, joulukakun mausteita, piparkakun maustelientä. Tammisuus on varsin kuivaa laatua, aivan huippua. Vesilisä avaa hienosti mausteisuutta ja piparkakkumaisuutta.

Maku: Räjähtävän suuri viski! Jos tuoksu on latautunut, maku ampuu täydeltä laidalta. Savua, turvetta, mustapippuria, runsasta mausteisuutta, savumakkaraa. Suutuntuma on öljyinen ja täyteläinen. Suklaata, ruokosokeria, siirappia, chiliä. Upea kokonaisuus. Jälkimaku on täynnä mustapippuria ja chiliä, jotka soivat yhteen sherryisen makeuden ja rusinaisen hedelmäisyyden kanssa. Paahteisuutta, tammea, lakritsia, tervaa. Upea, pitkä finaali. Vesilisä avaa pippuria entisestään, skaala on uskomattoman lavea.

Arvio: Loistelias, massiivinen Talisker. Ei mitään lisättävää. 95/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 93/100. Whisky Monitor Database 92/100 (per 18).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.