Craigellachie 13 yo 46%

Vuonna 2014 Craigellachie teki näyttävän paluun kolmella tislaamopullotteella. Tämä on sen kolmikon edullisin esitys, sarjan ainoana täysin refill-tynnyreistä peräisin. Amerikkalaista tammea kaikki tyynni.

Craigellachie 13 yo

(46%, OB, 2014, Refill American Oak Casks, 70 cl)

Tuoksu: Ananasmehua ja maltaisuutta. Raikas ja terävä, jyväinen ja sitruksinen. Tammi on esillä todella paljaana, sahattua lankkua ja vanerilevyä. Makeus on kuitenkin ihan nättiä, hyvin vaniljaista ja tomusokerimaista. Vesilisä tuo päärynää pintaan.

Maku: Omenainen, ananasmehumainen. Parannus tuoksuun on selvä, makupaletissa on kypsempi sävy välittömästi. Tummaa yrttisyyttä ja sitruksista raikkautta, hyvä yhdistelmä. Suutuntuma on öljyinen ja rapsakka, varsin kuiva kaikkineen. Maltaisuus on hapokasta, aavistuksen kireää. Paahtoleipää. Anista, jotain kolakarkkimaista. Jälkimaku alkaa calvadosmaisena, omenaisena ja melko makeana. Tammi maistuu, tasapaino säilyy. Mandariinia, hunajaa. Keskipitkä, varsin mukava finaali. Vesilisä nostaa päärynän esiin.

Arvio: Tuoksultaan paljas mutta maultaan jännittävän tummasävyinen. Kovin on nuori vielä. 81/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 79/100. Whiskynotes 80/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.