Glendronach Cask Strength Batch #2, 55,2%

Glendronachin Cask Strength -sarja on yhdistelmä ex-olorosossa ja ex-PX:ssä kypsynyttä viskiä. Olen tämän kakkosbatchin aiemmin maistanut ja hyväksi todennut, mutta nuotit ovat jääneet kirjaamatta. Nyt tulee asia korjattua.

Glendronach Cask Strength Batch #2

(55,2%, OB, NAS, 2013, Batch #2, Vatting of Oloroso & Pedro Ximénez Casks, 16500 bts., 70 cl)

Tuoksu: Makean viikunainen ja maltainen. Rusina-toffeefudgea, rommista sokerisuutta. Siirappia, kanelia, piparkakun maustelientä. Makeaa tammisuutta, nahkaa. Marsipaania. Pieni savu tai rikinkatku jossain taustalla. Vesilisä avaa omenaista ja hiukan kukkaista puolta tästä.

Maku: Viikunainen, maltainen, rusinainen, varsin tanniininen. Maltaisuus on rapeaa ja tammi nuorekasta, hiukan pistävääkin. Lakritsinen vivahde. Suutuntuma on hiukan kova, kulmikas. Joulukakkua, hapanta appelsiinia, saksanpähkinää, kovia toffeekarkkeja. Jälkimaku kuivahtaa nopeasti, tammi menee puisevan puolelle. Pähkinäinen, toffeemainen, hunajainen, rusinainen ja kaikkineen runsaan mausteinen finaali kestää kyllä komeasti. Vesilisä tuo suolaisen vivahteen, suolapähkinää ja tummaa suklaata.

Arvio: Selvästi heikompi kuin muistin, mutta silti lajissaan ihan asiallinen esitys. 86/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 89/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.