Tomatin Cù Bòcan The Sherry Edition 46%

Japanilaisten omistama Tomatin julkaisi muutama vuosi sitten Cù Bòcan -nimellä kulkevan pullotteen, jossa käytetty tisle on kevyesti turpeistettua (15 ppm). Tynnyröintejä kokeiltiin laajalla rintamalla, ja ehkä sen seurauksena tuotteen profiili jäi hiukan epäselväksi.

Viime vuonna Cù Bòcanista saatiin myös pelkästään ex-sherryssä kypsynyt versio, joka on joidenkin lähteiden mukaan peräisin oikein first fill -tynnyreistä. Vaikea tästä on odottaa yhtään mitään.

Tomatin Cù Bòcan The Sherry Edition

(46%, OB, NAS, +/- 2014, Sherry Cask, 6000 bts., 70 cl)

Tuoksu: Ummehtunut ja rasvainen. Campbeltown-henkinen likaisuus Ylämaan viskissä. Banaanikakkua, tölkkipersikkaa, makeaa omenamehua, jotain eltaantunutta. Kitkerä maltaisuus ja makea siirappisuus eivät oikein toimi yhteen. Suklaa, nahkaisuus ja kaakao ovat myös pinnassa, mutta sherry tuntuu jotenkin päälle liimatulta. Sekava kokonaisuus. Vesilisä vapauttaa kepeämpää hedelmäisyyttä.

Maku: Lenseän maltainen, kostean turpeinen ja irrallisella tavalla sherryinen profiili. Suutuntuma on jauhoinen, oudon taikinainen. Karvasta hedelmää, hapanta banaanikakkua, ylikypsiä persikoita ja imelää tölkkisekahedelmää. Maltaisuus on epäkypsää, yleisilme rasvainen ja likainen. Mausteisuus tuo sentään väriä. Jälkimaku on selvästi maukkaampi, suklaata ja rusinaisuutta löytyy. Kaakaomainen, maltainen ja banaaninen finaali ei kestä järin pitkään. Vesilisällä ylikypsä kitkeryys hiukan hellittää.

Arvio: Tässä viskissä mikään ei tunnu oikein integroituneelta. Vaikea uskoa, että tässä olisi käytetty first fill -sherrytynnyreitä, niin ohut on sherryfiilis. Ei jatkoon. 79/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskynotes 84/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.