Bunnahabhain 32 yo 1980/2012, Malts of Scotland 46,8%

Bunnahabhainin tisle kestää tunnetusti hyvin pitkiäkin kypsytysaikoja. Nyt maistossa on Malts of Scotlandin 32-vuotias, joka vuonna 1980 tislattuna ei tunnu äkkiseltään edes kovin vanhalta.

Täytyy muistaa, että monen muun tislaamon tuotteena 32-vuotias bourbon hoggiessa kypsynyt yksilö olisi voinut ohittaa parasta ennen -päivänsä jo aikoja sitten. Mutta Bunna on Bunna.

Bunnahabhain 32 yo 1980/2012, Malts of Scotland

(46,8%, Malts of Scotland, 4/1980–6/2012, Cask No. MoS 12038, Bourbon Hogshead, 220 bts., 5 cl miniature, 1 of 96)

Tuoksu: Appelsiininen, kukkainen, runsas. Persikkaa, vesimelonia, minttua. Apilaa, ruohoisuuttta, hunajaa, hiukan pihkaa. Suolainen ja mineraalinen ulottuvuus on selkeä. Paksu vaniljaisuus ja rasvaisuus tuovat makeutta, samoin omena ja toffee. Tammisuus on hiukan kireää ja sitruksisuus hapahkoa, muuten tuoksu on herkkua. Vesilisä tuo päärynän yllättävän voimakkaasti pintaan.

Maku: Hapan appelsiini ja makea hunaja ottavat heti yhteen. Voimakas bourbonvaikutus, öljyisyyttä ja paksua vaniljaa. Omenaa, persikkaa, raakaa banaania, ruohoisuutta. Suutuntuma on öljyinen. Tasapaino on ajoittain levottoman puolella, maltaisuutta ja mineraalisuutta riittää. Jälkimaku alkaa nautinnollisen kuivalla tammella ja vahamaisella makeudella. Pitkä, appelsiininen ja meloninen finaali saa sävyjä suolaisuudesta ja pähkinäisyydestä. Kukkainen ja toffeemainen loppuliuku. Vesilisä tuo karamellia ja kolakarkkia esiin.

Arvio: Ajoittain hapuileva ja levoton, mutta ulottuvuuksiltaan ja jälkimaultaan oikeastaan aivan ensiluokkainen viski. 87/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 86/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.