Yamazaki 18 yo 43%

Olen maistanut Yamazakin 18-vuotiaan aikaisemminkin, mutta nyt on vihdoin aika ottaa siitä kunnon tyypit. Tämän hinta pyörii sentään järjellisissä mittasuhteissa verrattuna siihen Yamazaki Sherry Cask 2013 -pullotteeseen, minkä yksi veijari nimesi taannoin vuoden viskiksi.

Yamazaki 18 yo

(43%, OB, +/- 2014, 70 cl)

Tuoksu: Suklainen, pehmeän mausteinen. Luumuhilloa, rusinaa, taatelia, siirappista persikkaa. Neilikkaa, runsaasti kanelia, ripaus minttua ja eucalyptusta. Kaakaota, karamellimaista makeutta. Maitosuklainen, kermainen pehmeys. Pähkinäisyyttä, voita. Tasapainoinen ja tyylikäs kokonaisuus.

Maku: Erittäin kermainen ja maitosuklainen. Muhkea mausteisuus täyttää suun, kanelia ja joulukakkua riittää. Kaakaota, rusinaa, taatelia, mokkapaloja, tölkkikirsikkaa. Tammisuus tuntuu varsin terhakkaana, mutta tasapaino pysyy silti kasassa. Maltaisuus on myös hyvin esillä. Suutuntumassa on tiettyä huokoisuutta, tämä voisi olla isompikin rungoltaan. Jälkimaussa kermainen suklaisuus ja pehmeä mausteisuus tulevat upeasti esiin. Teetä, tikkunekkua. Kaneli, neilikka, pähkinäisyys, rusinat, taateli, luumu – kaikki piirteet ovat luontevasti esillä. Finaali on pitkä ja hienosyinen, todella herkullinen.

Arvio: Vain rakenteen pieni huokoisuus estää nostamasta tätä huippujen joukkoon. Hieno silti. 89/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 89/100. Whisky Monitor Database 86/100 (per 1).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.