Craigellachie 23 yo 46%

Vuonna 2014 Craigellachie teki näyttävän paluun kolmella tislaamopullotteella. Setin nuoremmat julkaisut, 13 yo ja 17 yo, eivät tehneet mainittavaa vaikutusta, mutta ehkä tämä vihdoin lunastaa odotukset. Kyseessä on jälleen kokonaan amerikkalaisessa valkotammessa kypsynyt viski.

Craigellachie 23 yo

(46%, OB, 2014, Batch No. 67 KA 23, American Oak Casks, 70 cl)

Tuoksu: Mehiläisvahaa, kuivaa tammisuutta, akaasiahunajaa. Erittäin herkullinen. Hapokasta maltaisuutta, IPA-olutta, aprikoosia, omenaa. Eucalyptusta, minttua, ripaus inkivääriä. Hiukan savuakin taustalla. Valtavasti ulottuvuuksia, ikäistään vanhemman oloinen. Vesilisä vapauttaa ruohoisen ja kukkaisen puolen.

Maku: Vahamainen suutuntuma on heti liki täydellinen. Akaasiahunaja, siirappisuus, aprikoosi ja omena maistuvat hienosti. Toffeeta, mantelia, pehmeää mausteisuutta, hiukan pippuriakin, edelleen pieni savu mukana. Suolaisuutta. Kuiva tammisuus ja mehiläisvaha ovat todella kohdallaan. Eucalyptus ja minttu maistuvat. Maltaisuus tulee IPA-oluen kierteellä. Jälkimaku on silkkaa kuivaa tammea, hunajaa ja mausteisuutta. Suolaa, kevyttä savua, todella konsentroitunutta makeutta, aprikoosia, hilloisuutta, pähkinäisyyttä. Erittäin pitkä ja upea finaali. Vesilisä korostaa suolaisen kuivaa otetta. Silkkaa herkkua.

Arvio: Loistava viski, todella paljon ikäistään vanhemman oloinen. Elementtejä Clynelishin klassisesta Flora & Faunasta ja iäkkäämmistä Tomatineista, silti täysin omanlaisensa. Upea yllätys. 91/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 91/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.