Craigellachie 17 yo 46%

Craigellachien uuden tulemisen kolmikosta tämä on se keskimmäinen. Amerikkalaisessa valkotammessa on kypsytelty 17 vuotta.

Craigellachie 17 yo

(46%, OB, 2014, American Oak Casks, Cask No. 98 ZC-21, 70 cl)

Tuoksu: Puolikuiva valkoviini, pehmeä ja sitruksinen hapokkuus mukana (Grüner Veltliner). Vihreää omenaa, päärynää, viinirypäleitä, mangoa. Onpa raikas ja hedelmäinen. Tammi tuntuu tuoreena ja jämäkkänä. Pientä hunajaista makeutta taustalla. Vesilisällä vanilja herää.

Maku: Hapahko omenaisuus ja raaka päärynä aloittava, kunnes tuore tammi ja kevyt hunaja tulevat mukaan kuvaan. Selvä pudotus tuoksusta, hapanta on. Kiiviä, mangoa, kookosta ja vaniljaa. Hapokasta valkoviiniä, hiukan oliiviöljyä. Varsin vahamainen suutuntuma. Tammi on ronskia ja terävää, ikään kuin vasta sahattua. Jälkimaku alkaa happamalla nuotilla, raakaa banaania ja tiukkaa valkoviiniä riittää. Ruohoisuutta, maltaisuutta, kireitä hedelmäisiä sävyjä. Keskipitkä, korkeintaan. Vesilisä nostaaa kookosta ja rasvaisuutta.

Arvio: Maun hapan yleisilme on selvästi heikompaa kuin tuoksun hapokas hedelmäisyys. Mainion 13-vuotiaan jälkeen tämä oli pieni pettymys, vaikka ulottuvuuksia on toki paljon enemmän. 82/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 84/100. Whiskynotes 85/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.