BenRiach 12 yo 43%

BenRiachin 12-vuotias on kuulunut perussarjaan Billy Walkerin aikakaudella. Kovin hyvin se ei ole koskaan profiloinut tislaamoaan, mutta maistetaan silti ajatuksella.

BenRiach 12 yo

(43%, OB, +/- 2014, 5 cl miniature)

Tuoksu: Maltainen ja kukkainen, makean mandariininen ja pehmeä. Sitruksisuus on miellyttävän pyöreää, kokonaisuus helposti lähestyttävä ja tasapainoinen. Hunajaisuus on korostunutta, sen taustalta löytyy karamellia ja toffeeta. Tammisuudessa on vaniljainen nuotti. Varsin simppeli mutta mukava tuoksu.

Maku: Pehmeän hunajainen ja maltainen. Mandariinia ja makeaa toffeemaisuutta, voita ja ruohoisuutta. Maltaisuus on mukavan pehmeää ja pyöreää. Tammen mukana tulee hyvin mausteisuutta ja vaniljaa. Suutuntuma on miellyttävä, keskitäyteläinen ja tasapainoinen. Jälkimaussa on pähkinäisyyttä ja robustia tammisuutta, hetkellisesti napakkaakin otetta, mutta finaali jää varsin lyhyeksi. Tammi kuivahtaa hiukan liikaa, sahanpurua ja pölyä esiintyy. Kokonaisuus toimii silti mukavasti, vaikka hiukan yksinkertainen onkin.

Arvio: Yllättävänkin hyvä esitys, tasapainoinen ja miellyttävä. Jälkimaku vain hiipuu turhan nopeasti, tammi ottaa liian suuren osan liian pian. 83/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 78/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.