Talisker 25 yo 2011 Edition 45,8%

Taliskerin 25-vuotiaissa vuoden 2011 julkaisu oli ensimmäinen, jota ei tuotu markkinoille enää tynnyrivahvuisena vaan Taliskerin normaalilla alkoholiprosentilla. Sellainen herättää aina epäilyksiä.

Toisaalta myönnän auliisti, että Taliskerin 25-vuotias on ollut vuosikaudet yksi suurista suosikeistani. Kovin pahalla silmällä en tätäkään tuotetta osaa katsoa.

Talisker 25 yo 2011 Edition

(45,8%, OB, 2011, Refill Casks, 5946 bts., 70 cl)

Tuoksu: Tiiviin omenainen, pehmeän turpeinen, mausteinen ja hilloinen. Todella kompleksinen, sen tajuaa heti. Toffeeta, kurkkupastillia, seetriä, raparperihilloa, omenapiirakkaa, kanelia, kuivaa tammisuutta. Todella latautunut, silti herkkä. Eucalyptusta, sitruksisuutta, minttua. Hiukan kaakaojauhetta ja happamuutta. Koko ajan löytyy lisää ulottuvuuksia. Vesilisä avaa herukkaisuutta ja tuo pintaan hiukan kuivalihaa.

Maku: Erittäin intensiivinen. Omenaisuus ja tiivis makeus kamppailevat kuivan tammen, suolaisuuden, turpeisuuden ja kaakaomaisen happamuuden kanssa. Tummaa kahvisuutta, paahteisuutta, salmiakkia, vadelmahilloa, kovia toffeekarkkeja. Suutuntuma on varsin kuiva ja tiiviin öljyinen. Kompleksisuus ja voima ovat todella kohdallaan. Jälkimaku menee upean tammen ja kahvisuuden komennossa. Salmiakkia, suolaa, savua, yskänlääkettä, vähitellen nousevaa hunajaa ja omenaa. Erittäin pitkä. Vesilisällä esiin nousee hienosti trooppisia hedelmiä.

Arvio: Erittäin kompleksinen viski, kiehtova labyrintti. Sen, minkä voimakkuudessa menettää, ulottuvuuksissa voittaa. Silkkaa mahtavuutta. 92/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 90/100. Whisky Monitor Database 85/100 (per 6). Whisky Magazine 91/100 (Dave Broom), 89/100 (Martine Nouet).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.