BenRiach 18 yo Albariza 46%

Alkuvuoden 2015 uutuutena BenRiach lanseerasi ex-Pedro Ximénez -viimeistellyn Albarizan, johon on käytetty turpeistettua mallasta. Eli jossain Solsticen tyylisessä maastossa liikutaan, mutta PX-kierteellä.

BenRiach 18 yo Albariza

(46%, OB, 2015, Peated, PX Finish, 3886 bts., 70 cl)

Tuoksu: Luumuinen ja nahkainen, rasvainen ja siirappinen, varsin turpeinen. Tervaa ja salmiakkia. Suklaata, kahvinpapuja, joulukakkua, piparkakun maustelientä. Yrttisyyttä, hiukan maltaisuutta. Kuivattuja sekahedelmiä, taatelia. Pekonia, kuivaa lihaisuutta. Varsin tummasävyinen yleisilme. Vesilisä tuo omenaa ja raikkaampaa hedelmäisyyttä mukaan.

Maku: Luumua ja viikunaa, runsasta turpeisuutta, salmiakkia ja tervaa. Runsas paletti. Miellyttävän rasvainen suutuntuma, melko raskas kaikkineen. Tiettyä koneöljymäisyyttä. Siirappinen ja sekahedelmäinen makeus kohtaa nopeasti hapahkon kahvisuuden ja mausteisen tammisuuden, joka kuivahtaa kunnolla. Jälkimaku on tumman yrttinen ja varsin hapan, osittain karvas – tämän viskin heikoin lenkki. Luumu ja rusina ovat mukana, mutta ylikypsät hedelmät tuntuvat todella ylikypsiltä. Tiettyä tunkkaisuutta ja kireyttä. Kahvisuutta, tummaa suklaata, tammea. Korkeintaan keskipitkä finaali. Vesilisä on tälle hyvästä, hedelmäisyys aukeaa ja jälkimakukin rauhoittuu.

Arvio: Raskas ja runsas BenRiach, joka ei aivan lunasta odotuksia. Perusmaku silti miellyttää. 85/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskynotes 87/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.