BenRiach 17 yo Solstice 50%

Vuonna 1898 perustettu BenRiach tunnettiin aikoinaan nimellä Longmorn #2. Nykyään tislaamo elää uutta kukoistuskautta uuden omistajan rahoilla – ja uutta pullotetta tulee ulos uskomattomalla vauhdilla.

Tällä kertaa maistelussa on 17-vuotias Solstice, joka on kypsynyt kyllä ihan normaalisti ex-bourbontynnyreissä, mutta tisle onkin vaihteeksi vahvasti turpeistettua. Lisäksi kokonaisuus on vielä viimeistelty Tawny-portviinitynnyreissä.

BenRiach 17 yo Solstice

(50%, OB, 2nd Edition, 2011, Heavily peated, Port finish, 70 cl)

Tuoksu: Tervaa ja salmiakkia. Savua. Viinimäisyyttä – portviini ei jää varjoon. Suolaisuutta, lääkemäisyyttä, palavaa turvetta, kreosoottia. Voimakas ja roteva, mutta samalla melko kuiva ja pistävä. Pelkkä portviinin makeus; hedelmiä ei juuri löydy, vain hiukan luumua. Hyvä, mutta hiukan yksipuolinen.

Maku: Portviinitynnyri määrää. Yliotteen alta löytyy sentään salmiakkia, suolaa ja bourbonille tyypillistä sitrusta. Marjainen, herukkainen. Tuhkainen savuisuus muistuttaa portviinivaikutuksesta, suutuntuma on kuiva ja ohuehko. Maussa on kuitenkin myös paljon hyvää: appelsiinimarmeladia, palvikinkkua, merisuolaa, luumuja. Jälkimakukin on juhlava – viinimäinen, turpeinen, suolainen, salmiakkinen, makeutuva.

Arvio: Hyvä savuinen speysider, josta puuttuvat vain mausteet ja tanniinit. Port hallitsee. 86/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whisky Monitor Database 85/100 (per 2).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.