Auchentoshan 18 yo 43%

Auchentoshanin 18-vuotias on kypsynyt täysin ex-bourbonissa. Sen pitäisi kaiketi edustaa jonkinlaista ”luonnollista”. Maistan ilman odotuksia.

Auchentoshan 18 yo

(43%, OB, +/- 2012, American Bourbon Oak Casks, 5 cl miniature)

Tuoksu: Omenainen, vaniljainen ja yrttisen raikas. Kermatoffeeta, mehiläisvahaa, tammisuutta. Piparminttua (Polka-karkkeja), appelsiinimehua, pehmeää sitruunavaahtoa. Maltaisuus tuo hiukan happamuutta, tammessa on mausteista terävyyttä. Silti varsin miellyttävä kokonaisuus.

Maku: Omenaa, minttua ja varsin runsasta tammea heti kehissä. Yrttiteetä, tiettyä karvautta, mausteisuutta. Kanelia ja kardemummaa. Omena ja sitruksisuus tuovat hapokasta pirteyttä. Kiteinen toffee ja siirappisuus tulevat esiin makeudessa, joka on vielä korostuneempi kuin tuoksu antoi odottaa. Suutuntuma on vahamainen ja hetkellisesti jopa siirappinen, kunnes kevyt runko tulee esiin. Tammisuudessa on aavistuksen antiikkinen sävy, se on tässä parasta. Jälkimaku on varsin paahteinen ja tummasävyinen, tamminen ja kahvinen. Kovia toffeekarkkeja, tikkunekkua, briossia, vaniljaa, sokerisuutta, yrttisyyttä. Keskipitkä finaali.

Arvio: Myönteinen yllätys kaikin puolin. En osannut odottaa oikein mitään aiempien kokemusten perusteella. 84/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 83/100. Whisky Monitor Database 78/100 (per 1). Whisky Magazine 73/100 (Dave Broom), 76/100 (Rob Allanson).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.