Bowmore Black Rock 40%

Black Rock oli Bowmoren uutuus tax free -myyntiin vuonna 2014 yhdessä White Sandsin ja Gold Reefin kanssa. Kuulemani mielipiteet eivät ole olleet mairittelevia, mutta maistetaan silti avoimin mielin.

Bowmore Black Rock

(40%, OB, 2014, Travel Retail Exclusive, Matured in sherry and bourbon casks, 100 cl)

Tuoksu: Nuorekkaan maltainen, luumuinen ja hiukan ummehtunut. Maltaisuus on tunkkaista sorttia, hiukan lenseää ja pahvista. Jokin metallinen, aavistuksen rikkinen vivahde. Ylikypsää sekahedelmää, omenaa, siirappia, paahtoleipää, jotain palanutta. Pehmeä savu, irrallinen sherry. Yllättävän epätasapainoinen.

Maku: Luumuinen, rusinainen, suklainen ja sekava. Hiukan herukkaista kirpeyttä ja vihreää omenaa, toisaalla siirappista sekahedelmää, jonkin verran kosteaa turvetta ja pehmeää savuisuutta, nuorta maltaisuutta ja taikinaisuutta. Suutuntuma on jossain määrin ohut, vaikka siirappinen makeus ja nuorekas tammi tuovat tähän sentään ryhtiä. Sherryisyys tuntuu irralliselta. Savumakkaraa ja paahtoleipää, edelleen jotain metallista (rautaa). Jälkimaku on suklainen, lakritsinen, aavistuksen tervainen. Piparkakkua, rusinaa, hapahkoa kahvisuutta. Ei erityisen pitkä finaali, jättää suuhun tanniinisen ja hiukan kitkerän maun.

Arvio: Varsin mitäänsanomaton esitys, sherry ei tunnu erityisen integroituneelta eikä kokonaisuus puhuttele. Hukassa on sekä tasapaino että sielu. 81/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whisky Monitor Database 86/100 (per 2). Smoke On The Water, ”Todella vaatimaton Bowmore”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.