Springbank 1997 Batch No. 1, 55,2%

Tällainen Springbank syntyi Frank McHardyn ja Stuart Robertsonin valitsemista tynnyreistä kesäkuussa 2007. Ex-sherrytynnyriä pistettiin jonoon niin paljon, että 11 000 pulloa saatiin markkinoille.

Springbank 1997 Batch No. 1

(55,2%, OB, 1997–6/2007, Batch No. 1, Sherry Butts, 11000 bts., 70 cl)

Tuoksu: Moottoriöljyä ja rasvaisuutta, raskasta turpeisuutta ja makeaa sherryisyyttä. Vastaleikattua ruohoa, farmifiilistä. Lihaisuutta, siirappisuutta, punaista omenaa, ylikypsiä sekahedelmiä. Suolaista voita, pekonia, luumua. Toffeeta riittää. Vesilisä tuo savuisuutta ja tiettyä mineraalisuutta pintaan selvästi.

Maku: Salmiakkinen ja rouhea – tätä saa pureskella. Rasvainen lihaisuus ja tiivis öljyisyys ovat vahvasti läsnä. Vaahterasiirappia, toffeeta, uuniomenaa. Tammisuus tuntuu paahteisena ja melko nuorekkaana. Suolaisuutta ja voita riittää. Suutuntuma on raskas ja öljyinen, niin kuin asiaan kuuluu. Jälkimaku on muhkean mausteinen ja sherryinen, salmiakkinen ja painava. Vaahterasiirapin makeutta, turpeisuutta, tallia, ruohoisuutta, omenaa, sitrusta, pekonia, suolaa, voita. Pientä pippuriakin löytyy, samoin savua ja ruutia. Finaalilla on mukavasti mittaa eikä tammi pääse niskan päälle. Vesilisällä mineraalinen puoli nostaa päätään.

Arvio: Tämä on sellaista nuorekasta Springbank-tyyliä, josta pidän paljon. Raskaan lihaisaa rasvaisuutta, suolaista voita ja toffeella kuorrutettuja hedelmiä. Nam. 88/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 89/100. Whisky Monitor Database 86/100 (per 9).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.