Springbank 21 yo 46% (1995)

Springbankin sherryinen 21-vuotias 1990-luvulta on yksi tislaamon himoituista klassikoista nykyään, ja edelleen tislaamon 21-vuotias nauttii arvostusta markkinoilla.

Tänään rinnakkainmaisteluun sattuivat vuonna 1995 pullotettu yksilö ja nykypäivän versio, vuodelta 2013.

Springbank 21 yo

(46%, OB, 1995, 70 cl)

Tuoksu: Suklainen ja kirsikkainen, kuivakkaan tamminen ja hienon mausteinen. Ruohoisuutta, punaista omenaa, neilikkaa, kanelia, kardemummaa. Öljyinen ja aromikas kokonaisuus. Kovia toffeekarkkeja, vaniljaa, hilloisuutta. Vesilisä tuo mukaan rusinaa, briossia, ylipäänsä joitain makeita elementtejä lisää.

Maku: Öljyinen ja intensiivinen, kauniin tamminen ja mausteinen. Ruohoinen fiilis on edelleen yllättävän vahva, vaikka omenaisuus ja hilloisuus nousevatkin herkästi pintaan. Suklaata, hedelmäteetä, hunajaa, kovia hedelmäkarkkeja. Inkivääriä on runsaasti. Suutuntuma on öljyisyydestä huolimatta odotuksia kevyempi, mikään sherryjyrä ei todellakaan ole kyseessä. Jälkimaussa tammisuus näyttää parhaita puoliaan, mausteisuutta ja tiettyä kuivaa vahamaisuutta. Inkivääriä, kanelia, kardemummaa, hiukan pippuriakin. Hunajaisuus ja omenaisuus tuovat makeutta. Hieno, pitkä finaali. Vesilisä korostaa hedelmäisyyttä nätisti.

Arvio: Tyylikkäällä tavalla kuivan tamminen ja intensiivisen mausteinen viski. Upea. Vuoden 2013 versioon verrattuna profiililtaan kompleksisempi ja tammisuudessaan jalostuneemman oloinen. 90/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 88/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.