Springbank 21 yo 46% (2013)

Springbankin 21-vuotias muuttui bling bling -muotoon vuonna 2011. Rinnakkaismaisteluun vuonna 1995 pullotetun 21-vuotiaan kanssa pääsi vuonna 2013 julkaistu versio.

Springbank 21 yo

(46%, OB, 2013, 1680 bts., 70 cl)

Tuoksu: Toffeemainen ja rasvainen. Luumuinen, suklainen ja minttuinen yleisilme. Pientä turpeisuutta ja kuivalihaa taustalla. Omenaa, apilankukkaa, tuoretta ruohoa, hunajaa, metisyyttä. Tammi on varsin robustina ja intensiivisen mausteisena läsnä, osaltaan hallitsee tätä. Vesilisä tuo ruohoista pehmeyttä pintaan.

Maku: Rasvainen ja runsaan mausteinen kokonaisuus. Mausteisuus on todella hallitsevaa, pippurisuus tulee mukana kaaren alusta loppuun. Rasvaa, pientä lihaisuutta, kevyttä turpeisuutta, jotain koneöljymäistä. Tammi tuntuu tanniinisena ja osin kireänä. Suutuntuma on kihelmöivän mausteinen ja rasvainen. Toffeeta, suklaata, hunajaa, luumua, pientä sitruksisuuttakin. Runsaasti yrttejä, minttua ja timjamia ja hiukan anista. Jälkimaku on täynnä hedelmäteetä, luumua, tummaa suklaata, kirpeää hilloisuutta, todella muhkeaa mausteisuutta. Huima finaali mausteisuudessaan, varsin pitkä. Vesilisä tuo sitrusta ja hunajaa esiin.

Arvio: Rasvainen ja yllättävänkin rajusti mausteinen yksilö, jossa toffeemainen makeus korostuu. Selvästi parempi kuin muistin, mutta jää syvyydessä hiukan jälkeen vuoden 1995 pullotteesta. Tammikin on tässä kireämmin esillä koko ajan. 88/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskynotes 89/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.