Laphroaig Cairdeas 2013 Port Wood Edition 51,3%

Laphroaig on julkaissut Feis Ilen yhteydessä Cairdeas-pullotteen vuodesta 2008 lähtien. Nimi tarkoittaa ystävyyttä ja viittaa tietysti Friends of Laphroaigiin. Nyt maistossa vuoden 2013 julkaisu, joka nojaa tukevasti ex-portviinitynnyreihin.

Laphroaig Cairdeas 2013 Port Wood Edition

(51,3%, OB, NAS, 2013, Friends of Laphroaig, 70 cl)

Tuoksu: Savuinen, viininen ja erittäin lääkemäinen. Kuivan savuinen lääkemäisyys ja makea portviini nivoutuvat yllättävän hienosti yhteen. Antiseptisia aineita, tervaa, salmiakkia. Pekonia. Yleisilmeessä on villaista kuivuutta, kalkkisuutta ja tuhkaa. Luumuja, viikunaa. Nam. Vesilisä kuivattaa tätä todella paljon, toisaalla taas polka-karamellit ja vadelmaveneet nousevat pintaan.

Maku: Pehmeä ja makea viinisyys dominoi, kunnes savu ja lääkkeet iskevät. Sairaalamainen lääkemäisyys. Tiukka luumuisuus, suklaa, salmiakki. Suutuntuma on erittäin pehmeä ja pyöreän öljyinen. Maukas mausteisuus. Portviini todella maistuu, marjaisena ja tammisena. Jälkimaku on kuivuvan tamminen, portviininen, salmiakkinen, tervainen ja hedelmäinen. Omenahilloa, punaherukkaa, karpaloa. Varsin pitkä ja maukas finaali. Vesilisä tarjoilee lisää marjaisuutta ja keventää yleisilmettä.

Arvio: Odottamattoman maukas portviiniherkku. Todella hyvää. 90/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 74/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.