Glendronach 21 yo 1991/2013 Cask #5405, 49,9%

Glendronachin Batch 9:ssä vuonna 2013 pullotettu PX-hirmu on jakanut mielipiteitä. Täytyy ilmeisesti päättää itse.

Glendronach 21 yo 1991/2013

(49,9%, OB, 20.11.1991–10/2013, Batch No. 9, Cask No. 5405, Pedro Ximénez Sherry Puncheon, 702 bts., 70 cl)

Tuoksu: Makean suklainen ja rusinainen. Siirappinen sherryisyys tuntuu voimakkaana. Roppakaupalla demeraraa ja fariinisokeria, ihan silkkaa rommisuuttakin. Näin julmettu makeus demppaa joitain tuoksun hienouksia. Nahkaa, tammea, mausteita ja taatelia voi silti löytää. Erittäin täyteläinen. Vesilisä tuo mentholia ja yrttejä.

Maku: Suklaata ja kinuskikastiketta, siirappia ja sokeria. Imelä sherryisyys, mukana hiukan rikkistäkin vivahdetta. Tammi leikkaa kuitenkin makeuteen kiinni ja kuivattaa suutuntumaa. Nahkainen ja tammisen mausteinen puoli on kiinnostavampi kuin romminen makeus. Luumua, viikunaa, pähkinäisyyttä, kanelia, maustepippuria, hiukan lihaisuutta, lakritsia. Tallin tuntua. Jälkimaku on tumman suklainen, sikarinen, tiiviin hedelmäinen ja pitkällisesti kuivuva. Luumua, pähkinäisyyttä, joulukakun mausteita. Lopussa nousevat esille vielä hapan kahvisuus ja tamminen rosoisuus. Komea lopetus. Vesilisä tuo makuun pehmeää yrttisyyttä.

Arvio: Hulppeassa makeudessaan ja äkillisessä kuivumisessaan hiukan levoton yksilö. On tässä kyllä niin paljon hyvääkin, ettei voi valittaa. 88/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 80/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.